300 millioner til ishall

Rådmannen foreslår å flytte 300 millioner fra hoppbakken til ishall

01.04.2019

"Det er prinsipielt betenkelig at Trondheim kommune skal bruke flere hunder millioner av skattebetaleres penger på anlegg for noen få eliteutøvere i Granåsen, mens barn og ungdommer blir stoppet i døra i ishallene i Trondheim", sier en uttalelse fra Rådmannens stab. 

Rådmannen slipper i dag gladnyheten til alle som driver med isidretter - nemlig at kommunen velger å flytte 300 millioner (altså 20% av totalinvesteringen) fra utbyggingen i Granåsen til heller å bygge tre nye topp moderne isflater for barn og ungdom.

"Dagen i dag, 1. April 2019, vil bli stående som dagen der Trondheim for alvor tar standpunkt og står opp for breddeidretten. Per nå skisseres det å bruke ca. 1.5 milliarder kroner i Granåsen de neste fem årene. Dette beløpet inkluderer da skytehall, samt klatre og fotballhall. Disse milliardene vil i liten grad skape ny aktivitet utover det aktivitetsnivå vi allerede har i dag. Trondheim er allerede best i verden i nordiske grener, så at vi nå velger å bygge breddeanlegg for å bygge opp andre internasjonalt store idretter er på sin plass.", fortsetter Rådmannens talsperson.

Utover å flytte 300 millioner fra hoppbakken til ishall, ser også Rådmannen for seg at fotballhallen i Granåsen blir et breddeanlegg, samt at kommunen setter av penger til å fortsette å bygge ut noen flere idrettshaller de neste årene.

"Trondheim kommune kan ikke vilt bruke milliarder på en to ukers fest. Skisporten står knallsterkt i Norge, men ser vi til våre naboland Sverige og Finland, er det ishockey som er najonalsporten. Hovedårsaken til dette er tilgangen på anlegg. De har bygd ut med ishaller, vi har bygd ut med lysløyper og hoppbakker. Det blir derfor riktig av oss i Trondheim å bygge opp ishockey som et alternativ for barn og undom i tiden som kommer, heller enn å bruke nært alle våre idrettskroner de neste årene til skisporten alene. Langrennsløypene i Granåsen anser vi som et breddeanlegg til folket, derfor foreslår vi å ta pengene fra hoppbakken. Et alternativ er å flytte spesialhopprennene til Holmenkollen hvor man nylig har investert 1.8 milliarder på hoppanlegget og som også er vårt nasjonalanlegg. Kombinert hopp vil foregå i Granåsen", utdyper talspersonen.


De nye anleggene skal også bli banebrytende med tanke på miljø. "Vi har studert det byggetekniske i detalj, og det er tydelig at vi kan lære mye av inuittene med tanke på energieffektivitet. Ser man på hvordan igloene er bygd, så er de svært energieffektive. Derfor foreslår vi at både ishallene, fotballhallen og idrettshallene bør få drue-formet fasong, således også deres baner. Kun på denne måte kan vi virkelig bygge null-utslippsbygg.", avslutter Rådmannens talsperson.

IshalliTrondheim.no

Et initiativ fra STIHK

 

Disse sidene er ment å informere om STIHKs arbeid rundt planer om nye ishaller og tips til hvordan enkeltpersoner selv kan påvirke den politiske prosessen.

Følg oss på sosiale media:

Dobling av isflater innen 2023

 

 

Email: kontakt@ishallitrondheim.no